Volledig scherm
Het beeld Schicht van Dirk Verberne uit 2015. © Dirk Verberne

Beelden van Verberne in museum Schijndel

SCHIJNDEL - De beeldentuin van het Schijndelse museum Jan Heestershuis biedt vanaf 27 maart 2017 ruimte aan beelden van Dirk Verberne. 

De expositie Verhalende Dynamiek is te zien tot en met zondag 27 mei 2018. Dirk Verberne (Helenaveen, 1982) is geboren en getogen in de Peel en opgeleid aan de Design Academy in Eindhoven. Hij maakt onder meer vogelsculpturen en organische vormen van de natuur. 

Volledig scherm
Ook het kunstwerk Weder uit 2012 van Dirk Verberne is vanaf 27 maart te zien in Schijndel. © Dirk Verberne

Het Jan Heestershuis is van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Het museum is gevestigd aan Pompstraat 17 in Schijndel. 

  1. Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    SCHIJNDEL - Het blijft opmerkelijk stil in de zaal van 't Spectrum in Schijndel, deze woensdagmiddag tussen één en twee. Toch zitten hier ruim veertig scholieren bij elkaar. Een voorstelling, 'Cashflow', die wellicht beter beklijft dan over hun hoofd uitgestorte lesstof in de schoolbanken. Als aansprekend thema: geld. Zegen en vloek, oplossing en probleem. De VMBO 3-leerlingen van het Elde College proeven in 'Cashflow' volop van deze hoedanigheden van geld. De drie spelers van theatergroep Studio Bock en Baas spelen het stuk vlot en aanstekelijk. En, zij brengen er discussie mee op gang.

Meierijstad