Volledig scherm
© Bart Meesters

Bekende zwemschoolhouder Govert Juijn (82) en neef Cees (85) verongelukt in Schijndel

SCHIJNDEL/HEESWIJK-DINTHER - Bij het ernstige ongeluk in Schijndel zijn woensdagmiddag Govert Juijn (82) en zijn neef Cees Juijn (85) uit Heeswijk-Dinther om het leven gekomen. Dat bevestigt de familie van de slachtoffers tegenover het Brabants Dagblad.

Govert Juijn is in zijn woonplaats met name bekend als varkenshouder en zwemschoolhouder. Het gaat om zwemschool 't Geburgt aan de Aabrugstraat, een familiebedrijf dat tientallen jaren geleden door Juijn is opgericht. Veel inwoners van Heeswijk-Dinther hebben hier hun zwemdiploma gehaald.

Toneelspeler

Juijn was als acteur ook betrokken bij toneelclub de Oudere Garde. Deze krant heeft hem daarover meerdere malen geïnterviewd. ,,Ik heb met mijn vrouw al heel veel jaren op het toneel gestaan, maar nog nooit samen als man en vrouw. Op het toneel zijn we nu voortdurend aan het bekvechten en ruziën", vertelde hij in 2009 aan deze krant.

,,Dat is gruwelijk wennen, want in het dagelijks leven is dat beslist heel anders. Het mag ook wel eens gezegd worden, dat we heel dankbaar zijn dat we als oudere garde in goede gezondheid nog kunnen toneelspelen. Dat we dit nog kunnen doen op onze ouwe dag."

In 2012 vierde Juijn zijn gouden huwelijk met Cokkie. Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens de jaarfeesten van protestante jongeren.

Ongeluk

Over de oorzaak van het ongeluk is nog weinig bekend. Het gaat in elk geval om een eenzijdig ongeluk: de auto waarin Govert en Cees zaten botste tegen een boom. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, moet onderzoek uitwijzen.

Volgens meerdere bewoners wordt er op die weg in het algemeen veel te hard gereden, ,,Ze zouden hier veel vaker snelheidscontroles moeten houden", aldus een van de bewoners. ,,Daarmee zeg ik niet dat deze mensen te hard hebben gereden, want dat weet ik absoluut niet. Ontzettend triest dit."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement