Volledig scherm
Jan van de Veer, Huub Vervoort en zijn vrouw en Marinus van Oorschot (v.l.n.r.) uit de Hoevenbraaksestraat. © Jan Zandee

Bewoners Hoevenbraak Schijndel vrezen sloop van hun huizen

SCHIJNDEL – De bewoners van de huurwoningen aan de Hoevenbraaksestraat in Schijndel zijn bang dat Woningcorporatie Huis & Erf de huizen gaat slopen. Ze kregen een brief dat er een onderzoek gaande is naar de staat van hun huizen.

Eerder spraken Huis & Erf en de bewoners af dat de huizen uit de jaren 40 nog tot 2020 mochten blijven staan. Nu wil Huis & Erf de huizen toch eerder slopen, omdat de woningen niet energiezuinig zijn en omdat ze vochtig zijn door het enkele glas. Maar de bewoners zijn niet van plan te vertrekken.

Marinus van Oorschot (69) is een van de eerste bewoners. „Ik wil echt niet weg. Niemand trouwens. Ja, voor een soortgelijke huurprijs. Maar ik betaal nu 274 euro, dat is nergens anders mogelijk.” Van Oorschot en zijn buren zijn bang dat ze een kleiner huis en een kleinere tuin krijgen en dat de huur hoger wordt.

Lees een uitgebreid artikel over de Hoevenbraaksestraat in het Brabants Dagblad, editie de Meierij, van woensdag 24 augustus.

Meierijstad