Volledig scherm
© Thinkstock

Bibliotheekwerk De Meierij gaat over naar NOBB en Den Bosch

SCHIJNDEL - De kogel is door de kerk: het bibliotheekwerk in het verspreidingsgebied van Bibliotheek De Meierij gaat over naar de NOBB en Bibliotheek Den Bosch. Alle directies hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend.

Het bibliotheekwerk in Schijndel en Sint-Oedenrode wordt overgenomen door de NOBB (Stichting Noord Oost Brabantse Bibliotheken), met het oog op het ontstaan van de nieuwe gemeente Meierijstad.

De gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught hebben de wens uitgesproken om overname van het bibliotheekwerk in hun gemeenten door de bieb in Den Bosch. Daarbij moet worden aangetekend dat in Sint-Michielsgestel nog geen structurele keus is gemaakt voor een openbare of een commerciële bibliotheekorganisatie.

Zowel de NOBB als Bibliotheek Den Bosch hebben zich bereid verklaard in principe alle medewerkers van Bibliotheek de Meierij met een vaste arbeidsovereenkomst in dienst te nemen. Dit betekent dat er geen sprake zal zijn van boventalligheid en dat de huidige bekende gezichten in de bibliotheek zullen blijven.