Volledig scherm
De bibliotheek van Schijndel is gevestigd in 't Spectrum. © Robèrt van Lith/BD

Bibliotheken Meierijstad zoeken lezer actiever op

SCHIJNDEL - Bibliotheken in de toekomstige gemeente Meierijstad gaan actiever op zoek naar boekenlezers.

Dat zegt directeur Gio van Creij nu Schijndel en Sint-Oedenrode hun overstap naar haar stichting Noordoost Brabantse Bibliotheken (NOBB) hebben aangekondigd.

Onzeker
De 3de gemeente van Meierijstad, Veghel, is al langer aangesloten bij NOBB. Schijndel en Rooi voelden zich genoodzaakt om over te stappen omdat de toekomst bij Bibliotheek De Meierij te onzeker werd. „In het begin zal er niet extreem veel veranderen voor de bibliotheken in Schijndel en Sint-Oedenrode”, voorspelt Van Creij. „Maar wij zullen wel nóg actiever onze collectie inzetten om ons publiek te bereiken."

Tevreden
De overstap van de bibliotheken naar NOBB werd vrijdagochtend 8 juli in het gemeentehuis van Schijndel toegelicht door de wethouders Menno Roozendaal (Schijndel), Jeanne Hendriks (Sint-Oedenrode) en Riny van Rinsum (Veghel). Van Rinsum zei goede ervaringen te hebben met NOBB. „Veghel werkt al jaren naar volle tevredenheid samen met NOBB."

Volledig scherm
De overstap naar NOBB werd toegelicht door de wethouders Riny van Rinsum (Veghel, links), Jeanne Hendriks (Sint-Oedenrode) en Menno Roozendaal (Schijndel). © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad