Volledig scherm
Een impressiebeeld van het oude raadhuis van Schijndel. © Gemeente Meierijstad

Bieb en gemeenteraad zien plannen voor raadhuis Schijndel wel zitten

SCHIJNDEL - De Schijndelse Bibliotheek ziet de verhuizing naar het oude gemeentehuis van Schijndel helemaal zitten. De gemeenteraad ook, op enkele partijen na. 

De Schijndelse bibliotheek was al enthousiast over de verhuizing naar het oude raadhuis op de Markt van Schijndel. ,,Maar sinds we tijdelijk verhuisd zijn naar de locatie in het centrum, zijn we nóg enthousiaster", zei Gio van Creij, directeur-bestuurder van de Noordoost-Brabantse Bibliotheken deze week tegenover de politiek van Meierijstad. Zij sprak in tijdens de behandeling van het plan in de raadscommissie mens en maatschappij. De Schijndelse bieb zit sinds eind februari in een oud winkelpand aan de Hoofdstraat 90.  De bibliotheek moest verhuizen uit 't Spectrum vanwege de komst van een cultuurpodium op deze plek. 

Ook in de gemeenteraad van Meierijstad zijn veel lovende woorden te horen over de plannen van het college van B en W voor het oude gemeentehuis

Twee fracties in de raad zien de plannen voor het oude gemeentehuis totaal niet zitten: Hart voor Schijndel en Lijst Blanco. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement