Volledig scherm
. © ANP

Bijna alle scholen in de Meierij vrijdag dicht

BOXTEL/SCHIJNDEL - Alle basisscholen in Boxtel, Sint-Michielsgestel, Haaren en en Schijndel gaan vrijdag dicht tijdens de estafettestaking die eerder al het noorden en het midden van het land aandeed.

Algemeen directeur Esmée Smit van Stroomm, met scholen in onder meer Boxtel, Haaren, Gestel en Berlicum: ,,En ik geef mijn personeel gróót gelijk. Wij hebben de afgelopen tijd zelfs klassen naar huis moeten sturen omdat er bij ziekte geen vervanger te vinden was. Het is tijd voor nóg een signaal."

Bij Skipos, met acht basisscholen in de gemeente Gestel en bij Skopos (zeven scholen in de gemeente Schijndel) wordt vrijdag ook geen les gegeven. Bestuurder Jajo Renkema van Skipos.: ,,Gelukkig krijgen we met ingang van het nieuwe schooljaar wel extra geld om die werkdruk aan te pakken, maar de salarissen zijn nog steeds relatief laag. We kampen nu al met een leerkrachtentekort. Als dit zo doorgaat, kunnen we niet meer garanderen dat we straks voor elke klas een leraar kunnen vinden. Een beter salaris en lagere werkdruk voor leerkrachten kunnen helpen het tijd te keren.”

Code rood

De Hub in Boxtel, een school voor speciaal onderwijs, heeft besloten om niet te staken. ,,We kunnen het bij onze leerlingen niet maken om voor de derde keer in korte tijd de school dicht te gooien", zegt Rion Pennings, voorzitter college van bestuur. ,,Maar we hebben zowel leraren als leerlingen gevraagd, om vrijdag in het rood te komen. Code Rood noemen we dat. Hiermee willen we aangeven dat vooral het lerarentekort een groot probleem is."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement