Volledig scherm
Het Groene Woud. Archieffoto: Brabants Dagblad

'Biomassaplein kan erg rendabel zijn'

SCHIJNDEL/GESTEL/BOXTEL - Het opzetten van een biomassaplein door gemeenten kan volgens wethouder Bart Claassen (Schijndel) erg rendabel zijn. "Het is goed voor de belastingbetaler en het milieu", aldus Claassen.

De gemeenten Best, Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Vught en mogelijk Oisterwijk willen samen een biomassaplein opzetten. Onder een biomassaplein wordt verstaan het verzamelen, versnipperen, drogen en verhandelen van snoeihout. Onderzoek wijst volgens de wethouders Bart Claassen (Schijndel) en Ed Mathijsen (Sint-Michielsgestel) uit dat een biomassaplein erg rendabel kan zijn "Zeker als je het met meerdere gemeenten op zet", aldus Claassen.

Door gezamenlijk een biomassaplein op te zetten wordt volgens hem een keten gecreëerd. "Van boom naar produkt, euro's en weer een boom. Het snoeiafval, bijvoorbeeld van populieren in het Groene Woud, wordt bewerkt en vermarkt. Dat leidt tot een lagere afvalstoffenheffing voor de burger en van een deel van de opbrengst worden bijvoorbeeld nieuwe populieren gepland."

De gemeenten Haaren en Sint-Oedenrode doen niet mee.

Lees meer in het Brabants Dagblad.