Volledig scherm
Voorzitter Karina Zegers en secretaris Eric van den Broek van wijkraad Bloemenwijk uit Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

Bloemenwijk Schijndel baalt van onderzoek naar Kajuit

SCHIJNDEL - Alle gebruikers van het toekomstige wijkcentrum in de Schijndelse Bloemenwijk waren het eens; het gebouw moest aan de Papaverstraat komen. Nu wil Meierijstad alsnog de optie 'Kajuit' beter onderzoeken. 

Vol ongeloof keken zij Eus Witlox aan, de gebruikers van het toekomstige wijkcentrum in de Schijndelse Bloemenwijk. De wethouder van Meierijstad deelde hen onlangs mede dat het college alsnog wil onderzoeken of het oude wijkgebouw De Kajuit aan de Houtstraat is te verbouwen tot een nieuw wijkcentrum. Dit naast de optie om een nieuw wijkgebouw te realiseren van 535 vierkante meter op de locatie 'Vossenberg' aan de Papaverstraat. Halverwege 2018 wil het college een keuze maken tussen deze twee opties. 

Volledig scherm
De Kajuit aan de Houtstraat in Schijndel is ineens weer in beeld als wijkcentrum voor de Bloemenwijk. © Robèrt van Lith/BD

En dat terwijl de gebruikers na jaren discussie het eindelijk eens waren over de locatie 'Vossenberg' als dé locatie voor een wijkgebouw. ,,Alle neuzen stonden dezelfde kant op. En ineens draait de gemeente Meierijstad 180 graden", zegt voorzitter Karina Zegers van de wijkraad Bloemenwijk. ,,Het hele traject dat wij hebben afgelegd met Frank Mulkens wordt in de prullenbak gegooid", doelt ze op bemiddelaar Mulkens, tevens voorzitter van de wijkraad Wijbosch. ,,Dit steekt heel erg." 

Meer reacties over het gewijzigde voorstel over het wijkcentrum Bloemenwijk volgt in het Brabants Dagblad, editie Meierij, van woensdag 10 januari. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement