Volledig scherm
Kringloopwinkel De Schatkamer in Schijndel krijgt een nieuwe eigenaar én naam: 't Winkelhuys. © Robèrt van Lith/BD

Boeijend Huys neemt Schatkamer in Schijndel over

SCHIJNDEL - Zorginstelling Boeijend Huys heeft De Schatkamer in Schijndel per 1 september overgenomen. In deze kringloopwinkel komen jongeren met een beperking werken. 

De nieuwe naam wordt Kringloop 't Winkelhuys. Boeijend Huys nam de winkel aan de Boschweg 55 over van Patricia Pardoel, die wel in dienst komt bij Boeijend Huys. Directeur Patrick van Boeijen van Boeijend Huys verwacht dat er straks dagelijks vijf tot vijftien jongeren met een beperking dagbesteding hebben in Schijndel. ,,Zij worden begeleid door betaalde krachten en vrijwilligers", licht Van Boeijen toe. De jongeren wonen bij Boeijend Huys in vestigingen in Haaren, Tilburg en Alphen. Boeijend Huys - met de hoofdlocatie in Berkel-Enschot - runt ook woonvoorzieningen voor mensen met geheugenproblemen. 

De volledige opbrengst van de verkoop van tweedehands en zelfgemaakte spullen gaat naar een goed doel, namelijk de ouderenzorg en jongerenzorg. In de toekomst wil Boeijend Huys ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op laten doen in de kringloopwinkel.  

In de kringloopwinkel start binnenkort een verbouwing. Er komt onder meer een grotere ruimte voor dagbesteding. ,,Hier kunnen jongeren bijvoorbeeld meubels opknappen." Voordat de verbouwing start, is er nog een uitverkoopweek. Van 12 tot en met 16 september is alles voor de helft van de prijs te koop. De heropening van 't Winkelhuys is op dinsdag 3 oktober. 

Schijndel telt naast 't Winkelhuys nog twee kringloopbedrijven: Het Goed en 't Vincentje van de Vincentiusvereniging. Van Boeijen denkt niet dat dit te veel is voor Schijndel. ,,Drie kringloopbedrijven is prima voor een dorp als Schijndel. We versterken elkaar alleen maar. Maar een vierde kringloopbedrijf zou wel te veel zijn, denk ik."