Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Van Assendelft Fotografie

Boodschappenbus komt nog even niet in Schijndel

SCHIJNDEL - De boodschappenbus zou deze dinsdag voor het eerst een rondje door Schijndel rijden, maar wegens een gebrek aan aanmeldingen is die eerste keer uitgesteld. De bus is een initiatief van Welzijn De Meierij in Schijndel.

,,We hebben besloten de introductie van de boodschappenbus in Schijndel uit te stellen naar de week van 23 november. Dit omdat we niet genoeg aanmeldingen binnenkregen om de bus te laten rijden", vertelt Cherdine van Zuthpen, medewerkster van Welzijn De Meierij. ,,Ouderen kwamen er laat achter, dat de bus zou rijden, en wilden eerst meer uitleg over wat het nou precies is."

Dat de bus nu niet rijdt, stemt Van Zutphen niet negatief. ,,We gaan meer folders uitdelen op locaties waar senioren wonen. Dan komt er vast meer animo."

Voor iedereen

De boodschappenbus is in principe voor iedereen, maar vooral voor ouderen. ,,Deze mensen kunnen vaak niet meer in hun eentje veel boodschappen in één keer doen. Op deze manier helpen we ze", vertelt Van Zutphen.

Mensen die zich aanmelden worden opgehaald en weer thuisgebracht. De kosten voor de boodschappenbus zijn twee euro per ritje naar de supermarkt. Wanneer de boodschappenbus nu wel gaat rijden wordt later bekendgemaakt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement