Volledig scherm
Kunstenaar Paul van Dijk uit Den Bosch exposeerde eerder bij galerie Miek van Schaijk in Den Bosch. Vanaf 8 september zijn zijn werken, samen met die van twaalf andere kunstenaars uit Den Bosch, te zien in KEG EXPO in Schijndel. © copyright Marc Bolsius

Bossche kunstenaars exposeren in Schijndel

SCHIJNDEL - Dertien kunstenaars uit Den Bosch houden vanaf zaterdag 8 september een tentoonstelling bij Kulturele Evenementen Groepen (KEG) in Schijndel. De expositie heet L'Origine du Monde?

Volledig scherm
Een van de kunstwerken van Har van der Put, een van de dertien Bossche kunstenaars die in Schijndel exposeren. © KEG Schijndel

De tentoonstelling is op verzoek van KEG georganiseerd door de Bossche kunstenaar Paul van Dijk. Hij nodigde twaalf collega-kunstenaars uit zijn stad uit om deel te nemen. De expositie heeft als thema L'Origine du Monde, het aanstootgevende kunstwerk uit 1866 van de Franse schilder Gustave Courbet. Paul van Dijk legde de titel van het schilderij als 'vraag' voor aan zijn twaalf collega's uit Den Bosch. Dat zijn: Jan de Bie, Mynke Buskens, Florette Dijkstra, Mario Dijsselbloem, Hella van ’t Hof, W-J Kersten, Peter Koene, Vincent McGourty, Jan de Mug, Har van der Put, Willebrord Ricken en Bert Schutter.

De tentoonstelling is van 8 september tot en met 2 november 2018 te zin in KEG EXPO in cultureel centrum 't Spectrum aan Steeg 9 in Schijndel. De entree is gratis. Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.