Volledig scherm
Roy van der Steen pleit ervoor dat de Schijndelse kermis terugkeert op de Markt. © Marc Bolsius

Burgerinitiatief Schijndel: ruim 80 procent wil kermis op de Markt

SCHIJNDEL - Het burgerinitiatief ‘Kermis naar het centrum’ heeft maandag het onderzoeksrapport ingeleverd bij de Gemeente Schijndel. Initiatiefnemer Roy van der Steen heeft er het volste vertrouwen in.

,,We hebben alles gedaan wat we moesten doen en doelstellingen opgesteld om de gemeente te overtuigen”, vertelt Roy van der Steen (30). Maandenlang was hij bezig met het rapport, wat nu voor hem op tafel ligt.

Draagvlak
,,Er is gekeken naar het draagvlak van de mensen. 81,6 procent is voor de kermis op de Markt, 16 procent is tegen en 2,4 procent heeft geen mening.” Van der Steen betrok 849 mensen bij dat onderzoek, tussen de 15 en 64 jaar. “De enquête is 99 procent sluitend.” Van de omwonenden kreeg hij van de 250 adressen van 54 een antwoord: 53 procent is voor.

Van der Steen denkt dat er in 2017 weer een kermis op de Markt in Schijndel staat. ,,Het komt vanuit de burgers, dus ik denk wel dat het goedkomt.” Op 29 september is de raadsvergadering en krijgt Van der Steen te horen of de raad instemt met zijn voorstel.

Meierijstad