Volledig scherm
De raadzaal van Sint-Oedenrode wordt aangepast om de komst van 35 raadsleden van Meierijstad mogelijk te maken. © Robèrt van Lith/BD

Burgers schuiven aan bij politiek Meierijstad

SINT-OEDENRODE - Burgers en organisaties uit de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel kunnen zich gaan mengen in politieke discussies van de toekomstige gemeenteraad van Meierijstad.

De politici uit de 3 gemeenten die vanaf 2017 opgaan in Meierijstad hebben gekozen voor een nieuwe manier van vergaderen: het model BOB, oftewel Beeldvorming, Oordeelvorming en Besluitvorming.

In debat
Bij de beeldvormende vergaderingen gaan raads- en commissieleden in gesprek met burgers, ondernemers, organisaties en instellingen die zich betrokken voelen bij het onderwerp of belanghebbend zijn. Bij de oordeelvormende vergadering gaan politici met elkaar in debat in raadscommissies en de besluitvorming heeft uiteindelijk plaats in de gemeenteraad.

De gemeenteraad gaat vergaderen in het gemeentehuis van Sint-Oedenrode. De raadzaal wordt voor 2,5 ton aangepast om de komst van 35 gemeenteraadsleden mogelijk te maken. Er komen ook vergaderzalen naast de raadzaal voor de beeldvormende debatten, waarvoor grote groepen kunnen worden uitgenodigd. Deze kunnen ook elders in de gemeente plaatshebben.

Meierijstad