Volledig scherm
Burgemeester Marcel Fränzel tijdens de informatieavond in Schijndel over het Buurt Informatie Netwerk. © Robèrt van Lith/BD

Buurtnetwerk moet Schijndel veiliger maken

SCHIJNDEL - Schijndel sluit zich aan bij het Buurt Informatie Netwerk Meierijstad. ,,Burgers maken Schijndel samen met de politie en de gemeente veiliger."

Wijkagent Ger Roumen komt deze maandagavond met een concreet voorbeeld: ,,Schijndel en Wijbosch zijn de laatste twee weken zeven keer getroffen door woninginbraken. Iedere keer gebeurt het vroeg in de avond. Buurtpreventie kan hier een goed middel tegen zijn."  De wijkagent van Schijndel doet zijn verhaal op een informatieavond over het Buurt Informatie Netwerk (BIN) Meierijstad. Zeker zestig mensen zijn op deze avond in cultureel centrum 't Spectrum afgekomen. 

Quote

Buurtpre­ven­tie kan goed middel zijn tegen woningin­bra­ken

Ger Roumen, wijkagent

Veghel heeft al meerdere jaren zo'n netwerk met vrijwilligers die de veiligheid en leefbaarheid in wijken willen bevorderen. En ook Sint-Oedenrode sloot zich aan bij het BIN in Meierijstad. Nu volgt Schijndel. ,,In Veghel zijn de wijken echt veiliger geworden", zegt voorzitter Mieke van Straten van de stichting BIN Meierijstad. ,,De politie vertelde laatst dat in Veghel-Zuid dit jaar maar één keer is ingebroken. Voorheen gebeurde dat veel vaker. Je kunt dit misschien niet alleen toeschrijven aan het BIN, maar het heeft zeker geholpen volgens ons."

Volledig scherm
BIN Meierijstad beschikt ook over een buurtpreventietent. Hier is informatie te verkrijgen over het BIN. © Robèrt van Lith/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement