Volledig scherm
Bestuursleden van 't Spectrum en de exploitanten van het City Theater volgden het debat over een podium in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

Cultuurwethouder Schijndel is niet zeker van podium

SCHIJNDEL - Krijgt Schijndel nog een eigen cultuurpodium? Die grote vraag blijft nog onbeantwoord. De Schijndelse cultuurwethouder Menno Roozendaal (PvdA) is er nog allerminst zeker van dat Schijndel een eigen podiumaccommodatie krijgt. Dat viel op te maken uit zijn antwoorden op vragen van gemeenteraadsleden donderdagavond in de commissievergadering.

Of er nog een podium komt in Schijndel, hangt als bekend af van de partnergemeenten Veghel en Sint-Oedenrode, die samen met Schijndel Meierijstad gaan vormen vanaf 2017.

Preventief toezicht
Vanwege de aanstaande herindeling staat Schijndel net als de andere twee onder preventief toezicht als het gaat om grote investeringen. Dat geldt dus ook voor het podium, waarop Schijndel al zoveel jaren wacht. Roozendaal gaf aan dat hij het toekomstige podium al heeft besproken met zijn collega-cultuurwethouders van Veghel en Sint-Oedenrode.

Op de vraag van Lambèr Gevers (Hart voor Schijndel) hoe de stemming was bij de andere wethouders, antwoordde Roozendaal: „Bij hen zijn wel veel vragen. Is dit wel nodig? En is dit wel in het belang van Meierijstad? Dat zijn vragen die zij hebben.”

Meierijstad