Volledig scherm
Veel mensen vinden de fietstunnel in Schijndel veel te steil en te bochtig. © Robèrt van Lith/BD

Den Bosch heeft Bartenbrug, Schijndel de Bartentunnel

SCHIJNDEL - Den Bosch heeft de Bartenbrug, Schijndel heeft de Bartentunnel. De fietstunnel onder de Structuurweg blijkt voor velen een ‘tobtunnel’.

De Bartentunnel wordt ‘ie al gekscherend genoemd: de fietstunnel onder de Structuurweg bij de Wijbosscheweg in Schijndel. Een verwijzing naar de onlangs gestopte wethouder Bart Claassen, onder wiens verantwoordelijkheid de tunnel werd gebouwd. Maar vooral een verwijzing naar de Bossche Bartenbrug, de brug over de Aa waarbij alles fout ging wat fout kon gaan.

Fout op fout
Misschien gaat het wat ver om de Schijndelse fietstunnel gelijk te scharen met de Bartenbrug, maar je kunt wel zeggen dat fout op fout wordt gestapeld in de prille historie van de fietstunnel. „Ik ken genoeg mensen die de fietstunnel mijden omdat ie te steil en te onveilig is”, zegt bijvoorbeeld Riet van den Dungen uit Schijndel.

Hart voor Schijndel heeft deze week vragen gesteld omdat er niet gestrooid werd in de fietstunnel op de dagen dat het glad was. Een medewerkster van de gemeente brak vorige week in de buurt van de fietstunnel haar kuitbeen nadat niet gestrooid was.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement