Volledig scherm
© Stock-xchnge

Dierenarts denkt niet dat Schijndelse honden vergiftigd zijn

* UPDATE 11.55 UUR * SCHIJNDEL – Bij dierenarts Harrie van Doremalen van Dierenartsenpraktijk Schijndel is niets bekend van een vergiftiging in Schijndel. Woensdag meldde Bloemenwijk App Schijndel op Facebook dat enkele honden mogelijk vergiftigd zouden zijn op de Papaverstraat.

In de nacht van zondag op maandag werd volgens de Facebook-pagina een hond ernstig ziek. Bij het dier zou ook bloed uit zijn achterste zijn gekomen, waarna hij naar de dierenarts is gebracht. Daar werd geconstateerd dat de hond waarschijnlijk iets heeft gegeten wat vergiftigd was.

Dierenarts Van Doremalen heeft afgelopen week wel een hond in de praktijk gehad die last had van diarree en bloed bij de ontlasting, maar hij ziet er geen kwaadaardige opzet in. "Doelbewuste vergiftigingen maken we uiterst zelden mee. En dat ze ook nog bewezen kunnen worden nog minder. Als een hond plotseling overlijdt, heeft dat bijna altijd een andere oorzaak." Ook de politie heeft geen meldingen binnen gehad van eventuele vergiftigingen.

Het komt volgens de dierenarts af en toe voor dat een hond op straat met een bacterie wordt besmet, bijvoorbeeld via de ontlasting van een andere hond, en daar uiteindelijk heel ziek van wordt en zelfs van overlijdt.

Meierijstad