Volledig scherm
De drie spelers van Team Meierijstad die zijn geselecteerd voor het Brabantse team dat deelneemt aan een multicultureel toernooi in Leeuwarden. Links initiatiefnemer Wim Vermeulen uit Schijndel. © Walking Football Meierijstad

Drie spelers Meierijstad in Brabants team 'wandelvoetbal'

SCHIJNDEL - Peter Cocu, de vader van oud-PSV-trainer Phillip, heeft drie spelers uit Meierijstad gekozen voor het Brabantse team dat op donderdag 27 september deelneemt aan het evenement Walking Football in Leeuwarden. 

Het gaat om Jan Jansen (63), Mink Versluis (61) en Wim Vermeulen (76). Het evenement in Leeuwarden staat in het teken van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Het is een multicultureel toernooi met walking footballers (wandelend voetbal voor 55-plussers) uit onder meer Marokko, Spanje, Turkije en de Molukken. Organisator is het Nationale Ouderenfonds. 

Team Antillen 

Het team van Meierijstad, het PLUSplusTeam, traint sinds maart op de velden van Avanti'31 in Schijndel. Initiatiefnemer is Wim Vermeulen uit Schijndel, hij is tevens ambassadeur bij PSV Foundation OldStars. Het team uit Meierijstad telt nu achttien deelnemers. Vermeulen is, vanwege zijn Caribische afkomst, ook gevraagd om een walking footballteam Antillen van de grond te krijgen. Dat is hem gelukt en Vermeulen is coach en aanvoerder van dat team. 

In Nederland zijn al zo'n driehonderd walking football-teams van de grond gekomen. De KNVB heeft de organisatie overgenomen van het Ouderenfonds.