‘Bumpermania’ bij open dag van politie in Schijndel

videoSCHIJNDEL - ,,Onze poes heet ook Bumper”, zegt Lara (9) van Buren uit Raamsdonksveer. ,,Ik vond Bumper gewoon een mooie naam.” Duizenden belangstellenden bezochten zaterdag de open dag in en om het politiebureau in Schijndel. 

Kinderen mochten op een politiemotor zitten of met een brandslang spuiten. Ouderen mochten schieten of bijvoorbeeld met een Ferrari meerijden. Er waren allerlei demonstraties. Voor velen was ‘social media’ politiehond Bumper in opleiding met begeleider Stephan toch dé hoofdattractie van de dag.

,,Een schat van een beest”, zegt oma Cocky Verdouw uit Den Bosch nadat ze is vereeuwigd met Bumper. ,,We volgen de hond op Facebook. De verhalen die ‘hij’ schrijft en wat hij meemaakt. Allemaal heel spannend. Denk dat er vandaag veel mensen voor Bumper komen. Het is echt druk en gezellig.”

Boeven vangen

Voor Henk van Meerten (4) uit Kerkdriel kan de open dag helemaal niet meer stuk. Hij wint met Winston uit Den Bosch één van de schaarse verjaardagskalenders met 12 maanden Bumper. ,,Hij is leuk omdat die allemaal boeven doet vangen”, zegt Henk. ,,Dat heb ik op het internet gezien. Ik weet nog niet precies waar de kalender komt te hangen. Nee, het kan niet op mijn slaapkamer. Mijn prikbord hangt namelijk in de keuken.”

De voorstelling van Bumper beperkt zich zaterdag tot onder een politiepaard doorlopen en vooral veel ‘mooi’ poseren. ,,We moeten keuzes maken hè”, aldus begeleider Stephan. Honderden mensen willen op de foto met de hond die deze week ‘The Best Social Award’ in de categorie dieren won. ,,Het is een gekkenhuis”, zegt Stephan. ,,Bumper is er wel een beetje klaar mee. Het is warm. Hij is moe. Hij ligt al achter in de auto. We gaan zo weg. Moeten vanavond ook nog naar de televisie bij RTL Boulevard.”

Volledig scherm
Veel bezoekers komen voor ‘beroemde’ politiehond in opleiding. © Peter de Bruijn
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement