Volledig scherm
Café de Sok in Schijndel.

Filmpje met 'urinoirpoeper' in Schijndelse café bijna niet meer van internet te krijgen

SCHIJNDEL - Een filmpje waarin een jongen zondagavond zijn behoefte doet in een urinoir in Schijndel is op internet verschenen en wordt op grote schaal door het dorp verspreid. De eigenaar van café De Sok probeert de beelden van de 'urinoirpoeper' nu van de sites af te halen.

,,Het is nooit onze insteek geweest dat dit op het internet zou belanden", zo vertelt eigenaar Thomas de Groot. ,,We balen hier ook van, want het is een jongen die vaker in ons café komt."

Voetbalteam
Toen de cafémedewerkers 's avonds de behoefte in het urinoir troffen, werd gekeken wie er verantwoordelijk voor was. De Groot: ,,De persoon werd vervolgens herkend. Het filmpje is naar een vriend van deze jongen gestuurd, met de gedachte dat hij dit te zien zou krijgen en dit niet meer zou doen. Via-via is het echter bij een voetbalteam beland en vervolgens is dit op een internetsite gezet."

Camerabeelden
Er hangen camera's bij de urinoirs tegen vandalisme en drugsgebruik. Volgens De Groot is dit toegestaan, zolang dit maar duidelijk aangegeven is en er niet in de gesloten hokjes wordt gefilmd.

De eerste internetsite heeft het filmpje inmiddels om privacyredenen weer verwijderd, maar op andere sites duikt het nu weer op. De Groot: ,,We proberen het eraf te krijgen. De jongen heeft er last van en het is nou ook niet bepaald goede reclame voor mijn café."

Meierijstad