Volledig scherm
De oude garage van Fassbender in Schijndel wijkt voor nieuwbouw. © copyright Marc Bolsius

Garage van Fassbender in Schijndel wijkt voor woningen

SCHIJNDEL - Het gaat eindelijk gebeuren; de voormalige autogarage van Fassbender aan de Hoofdstraat in Schijndel wijkt voor zestien nieuwe woningen. 

Het geduld van Ad en Ton Fassbender uit Schijndel lijkt eindelijk beloond te worden. ,,Als alles mee zit, hopen we komende zomer de vergunning binnen te krijgen en kunnen we gaan bouwen", zegt Ad Fassbender (73). Het gaat over het nieuwbouwplan Hopbelstaete met zestien woningen op de locatie aan de Hoofdstraat, aan de rand van het centrum. Hier staat al sinds 1942 de autogarage van Fassbender-Schellekens. 

Volledig scherm
Impressie van nieuwbouwcomplex Hopbelstaete aan de Hoofdstraat in Schijndel. Dit is het appartementencomplex met vier appartementen en een penthouse. © Raffaan Architecten

Onlangs kwam er eindelijk een positief signaal vanuit het gemeentehuis van Meierijstad in Veghel; het college van B en W gaat akkoord met de principe-aanvraag voor nieuwbouw. Op de locatie van zo'n 4.000 vierkante meter verrijzen elf patio-bungalows voor senioren en een appartementencomplex met vier appartementen en een penthouse. 

Volledig scherm
Impressie van nieuwbouwcomplex Hopbelstaete aan de Hoofdstraat in Schijndel. Dit zijn de patio-bungalows voor senioren. © Raffaan Architecten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement