Volledig scherm
Naast jongerencentrum Bizzi in Schijndel werd door de gemeente Meierijstad een deel van de verharding verwijderd. Hier komen planten. © Robèrt van Lith/BD

Geen klachten meer over hanggroep in Schijndel

SCHIJNDEL - Sinds de zomer van 2017 zijn bij de gemeente Meierijstad geen klachten meer binnen gekomen over de groep hangjongeren bij jongerencentrum Bizzi aan de Deken Baekersstraat. 

Dit meldt een woordvoerster van de gemeente Meierijstad na vragen van het Brabants Dagblad. In oktober vorig jaar vroeg een groep bewoners van appartementencomplex Appart nog om een gebiedsverbod voor deze groep jongeren. Daar zag toenmalig burgemeester Marcel Fränzel onvoldoende aanleiding toe. ,,Op dit moment is de groep die er toen was niet meer actief in deze samenstelling", zegt de woordvoerster van Meierijstad. ,,Er zijn nog vier jongeren die geen overlast geven en met wie ook goed te overleggen is."  

Volledig scherm
Naast appartemtencomplex Appart in Schijndel komen planten en bossages. Eerder klaagden bewoners van Appart over overlast van hangjeugd op die plek. © Robèrt van Lith/BD

De afgelopen week werd een deel van de verharding verwijderd op het pleintje bij het appartementencomplex naast Bizzi. Dit gedeelte diende tijdens de aanleg van de Rietbeemdweg tijdelijk als parkeerplaats, terwijl dit volgens de gemeente niet de bestemming was. Op het gedeelte dat verwijderd is, komen planten en bossages. In oktober meldde Fränzel nog dat naar een alternatieve locatie werd uitgekeken voor de Schijndelse hangjeugd. Hiervoor was onder meer een locatie nabij zwembad De Molen Hey in beeld, maar inmiddels is bekend dat hier geen nieuwe hangplek komt voor jongeren. Wel werd de afgelopen maanden intensief gecontroleerd door de politie op de locatie bij Bizzi. 

Door de bewoners van Appart werd geklaagd over onder meer drugshandel, lawaai, dreigementen en rondslingerende condooms. 

  1. Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    Schijndelse scholieren leren verleidingen van geld lenen weerstaan met toneelstuk

    SCHIJNDEL - Het blijft opmerkelijk stil in de zaal van 't Spectrum in Schijndel, deze woensdagmiddag tussen één en twee. Toch zitten hier ruim veertig scholieren bij elkaar. Een voorstelling, 'Cashflow', die wellicht beter beklijft dan over hun hoofd uitgestorte lesstof in de schoolbanken. Als aansprekend thema: geld. Zegen en vloek, oplossing en probleem. De VMBO 3-leerlingen van het Elde College proeven in 'Cashflow' volop van deze hoedanigheden van geld. De drie spelers van theatergroep Studio Bock en Baas spelen het stuk vlot en aanstekelijk. En, zij brengen er discussie mee op gang.

Meierijstad