Volledig scherm
Er heerst verwarring over de nieuwe verkeerssituatie op de Wijbosscheweg, © Roy Lazet

Gevaarlijke kruising Wijbosscheweg in Schijndel wordt komende 1,5 jaar niet verbeterd

SCHIJNDEL - De situatie bij de Wijbosscheweg-Structuurweg bij Schijndel wordt voorlopig niet verbeterd. Dat zegt de gemeente Schijndel in antwoord op vragen van de PvdA.

Naar aanleiding van een ongeluk in januari wilde de partij dat er extra snelheidsbeperkende maatregelen genomen zouden worden, maar volgens de gemeente wordt de nieuwe situatie eerst minimaal een jaar geëvalueerd.

Aanpassingen
Er komen later dit jaar nog wat aanpassingen, die al gepland stonden. Zo wordt de voorrangsregeling bij de wegversmalling afgeschaft, worden sommige kruispunten van de Wijbosscheweg verhoogd en komen er rode fietssuggestiestroken. Het werk daarvoor begint in mei en duurt tot de zomervakantie. Pas als dat werk klaar is, wordt een jaar lang gekeken hoe het verkeer ermee om gaat, mogelijk wordt dat pas 2018.

Ongeval
De PvdA vermoedde dat de auto die in januari het ongeluk veroorzaakte te hard reed. Maar volgens de politie had het slechte weer ermee te maken. De automobilist zag de wegversmalling over het hoofd, waardoor hij botste met zijn tegenligger. Mede daarom vindt de gemeente Schijndel het niet nodig om extra maatregelen te nemen.

Meierijstad