Volledig scherm
© Erna Lammers

Gezocht: logeerplekken voor statushouders bij inwoners regio Oss, Uden en Veghel

SCHIJNDEL - Om zo snel mogelijk genoeg woonruimte voor vluchtelingen te vinden, sluiten de As50+-gemeenten (regio Oss/Uden/Veghel) zelfs logeerplekken bij inwoners niet uit.

Dat staat in het asielplan dat de 8 gemeenten (Bernheze, Boekel, Landerd, Oss, Schijndel, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel) dinsdagochtend overhandigden aan de Brabantse commissaris Wim van de Donk. Als de gemeenten er op korte termijn niet in slagen aan zijn opdracht te voldoen om 1.141 opvangplekken voor asielzoekers te realiseren, willen de gemeenten extra statushouders opvangen om zodoende de nood in de opvang te verlichten.

Noodopvang zou bijvoorbeeld in vakantieparken kunnen, of een tijdelijk tentenkamp. Locaties daarvoor zijn nu echter nog niet voorhanden. Daarom worden ook de logeerplekken voor statushouders genoemd.

De As50+-gemeenten beschikken al over noodopvanglocaties in Oss (300 asielzoekers in voormalig belastingkantoor) en Veghel (300 in oude ziekenhuis Bernhoven, volgende maand open). Dat maakt samen 600, wat verklaart dat er nog 541 gevonden moeten worden om aan 1.141 te komen. Voor heel Brabant wil Van de Donk voor eind 2016 aan 14.000 bedden komen.

Lees meer over de opvang in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Meierijstad