Volledig scherm
De Fiepbus was eerder in onder meer Zaltbommel. © Marc Bolsius

Grote rode Fiepbus bij opening bibliotheek in Schijndel

SCHIJNDEL - De grote rode Fiepbus is komende weekeinde in Schijndel te zien tijdens het openingsweekeinde van de nieuwe pop-up bibliotheek aan de Hoofdstraat 90. 

De bibliotheek wordt komende vrijdag 23 februari om 12.00 uur officieel geopend door cultuurwethouder Menno Roozendaal. De Fiepbus komt op zaterdag naar Schijndel. Deze bus staat in het teken van van de personages uit kinderboeken van Fiep Westendorp, zoals Jip en Janneke en Pim en Pom. Kinderen tussen 4 en 8 jaar kunnen in de bus spelletjes doen, tekenen en nog veel meer. 

Op vrijdag is er een poëzie-jukebox en geeft de boekenapotheker acte de présence. Bij de boekenapotheker kunnen mensen medisch-literair advies krijgen. Tijdens het openingsweekeinde worden verhalen van Schijndelaren voorgelezen en is er livemuziek, verzorgd door Ellen van Geel. 

Ook werden honderden boeken ingepakt en voorzien van een oranje strik. Wie ze vindt, mag ze houden. Wel vroeg de bibliotheek die 'vinders' om een selfie te maken en deze op de Facebookpagina van de Schijndelse bieb te zetten. 

De bibliotheek sloot op zaterdag 3 februari de deuren in 't Spectrum voor het laatst. Later dit jaar beslist het gemeentebestuur van Meierijstad over de definitieve locatie voor de bieb. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement