Volledig scherm
Het City Theater in Schijndel is al vele jaren in beeld als podiumaccommodatie. © Robèrt van Lith/BD

Gunfactor speelt grote rol bij podium Schijndel

SCHIJNDEL - De discussie rond de komst van een podium in de gemeente Schijndel kent een lange en bewogen geschiedenis.

De vele ontwikkelingen, (politieke) intriges en plotwendingen zijn een boek waard. Maar het is nog maar de vraag of dat boek een happy end krijgt.

Gunnen
De jarenlange discussies kunnen Schijndel nog wel eens duur komen te staan, nu de gemeente samen met Veghel en Sint-Oedenrode vanaf 1 januari verder gaat als Meierijstad. Of Schijndel na al die jaren nog een podium krijgt, hangt voor een groot deel af van de gunfactor van politici uit de huidige gemeenten Sint-Oedenrode en Veghel.

Tonnen
​Hoe dan ook moet Schijndel groen licht krijgen van Rooi en Veghel. Vanwege de fusie staat Schijndel immers onder toezicht en mag het geen grote uitgaven doen zonder toestemming van de fusiepartners. In Meierijstad gaan andere krachten spelen. Veghel heeft al grootse plannen met een nieuw theater De Blauwe Kei (650 stoelen) op de Noordkade en Sint-Oedenrode heeft in Mariëndael al een podium. Of de politici van Meierijstad dan ook nog de nodige tonnen willen steken in een Schijndels podium, is nog maar de vraag.

In het Brabants Dagblad, editie Meierij, van vrijdag 1 juli 2016 volgt een analyse over de podiumdiscussie in Schijndel. Stem ook op de Poll over de podiumaccommodatie.

Volledig scherm
De bibliotheeklocatie van 't Spectrum is een van de plekken waar een podiumvoorziening mogelijk is. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad