Volledig scherm

Hart voor Schijndel komt met plan voor betaalbare sport

SCHIJNDEL - De Schijndelse partij Hart voor Schijndel komt met een plan om sportverenigingen in Meierijstad te verzekeren van steun en inkomsten.

De partij wil draagkrachtige verenigingen stimuleren om accommodaties over te nemen. De opbrengst komt ten goede aan verenigingen die in zwaar weer verkeren.

Verschillen
Sport wordt de komende twee jaar het belangrijkste punt van discussie in de nieuwe gemeente, verwacht Hart voor Schijndel. Lijsttrekker en fractievoorzitter Laurens van Voorst: ,,Juist op dit gebied zijn de verschillen tussen de drie gemeenten erg groot. Het verklaart de zorgen die sportclubs hebben. Daar komt bij dat met name zaalsportverenigingen het zwaar te halen hebben. Die verenigingen hebben doorgaans geen inkomsten uit horeca en hebben ook meer moeite sponsors te vinden. Dat geldt ook voor sommige zwemverenigingen."

Privatisering
Hart voor Schijndel stelt voor om goed renderende verenigingen te stimuleren de bij de gemeente gehuurde accommodaties over te nemen. ,,De gemeente verliest daarmee huurinkomsten, maar is ook verlost van kosten voor onderhoud en investeringen in vervanging", aldus steunfractielid Dick Mandemaker. De sportdeskundige van de partij legt uit: ,,Dat levert de gemeente geld op, dat kan worden gebruikt om verenigingen die het financieel niet ruim hebben bij te staan. Dat kan in de vorm van huurverlaging of subsidieverhoging. Zo kan het plan worden uitgevoerd zonder extra uitgaven door de gemeente."

Meierijstad