Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Hart voor Schijndel: van harte welkom vluchtelingen

SCHIJNDEL - 'Van harte welkom!' Deze boodschap van Hart voor Schijndel is gericht aan de vluchtelingen die mogelijk naar Schijndel komen.

De politiek partij Hart voor Schijndel plaatste deze boodschap donderdagavond op haar website nadat het gemeentebestuur van Schijndel bekend maakte dat het voormalige MOB-complex op de Vlagheide nadrukkelijk in beeld is voor noodopvang van asielzoekers. 'De opvang is nodig en het is de morele plicht van Schijndel om een steentje bij te dragen', schrijft Hart voor Schijndel op de site.

Steun
De partij zegt zeker te weten dat er veel steun is in de gemeenteraad: 'Wat ook fijn is: we weten dat de fracties van DORP-ABS, CDA, SP en PvdA er ook zo over denken'.

Meierijstad
Niet iedereen in Schijndel is zo positief over de komst van een opvangcentrum in het dorp. Zo is er een Facebookpagina in de lucht met de titel 'GEEN asielzoekers in Schijndel'. Deze kreeg ruim 370 likes. In de toekomstige fusiegemeente Meierijstad komt niet alleen een opvangcentrum in Schijndel, maar ook in Sint-Oedenrode.

Het is de bedoeling dat Schijndel en Rooi samen voor de opvang van 300 vluchtelingen zorgen. Veghel heeft al enige tijd een noodopvang voor 300 vluchtelingen in voormalige ziekenhuis Bernhoven.

Lees meer nieuws en achtergronden over de opvang van vluchtelingen en asielzoekers op bd.nl/vluchteling.

Meierijstad