Volledig scherm

Hart voor Schijndel wil af van wijkteam en starten met wijkbudgetten

SCHIJNDEL - In een meer dan 70 pagina’s tellend verkiezingsprogramma pleit de partij Hart voor Schijndel voor meer inspraak uit de verschillende dorpen in de nieuwe gemeente Meierijstad. Op 23 november zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad van de fusiegemeente.

De Schijndelse partij wil onder meer de hondenbelasting afschaffen en de Schijndelse kermis naar het centrum verplaatsen. Maar ook de sociale wijkteams in de zorg afschaffen. Volgens de partij zijn de ervaringen met die sociale wijkteams niet goed. Zij ziet liever dat hulpbehoevende mensen in Meierijstad worden doorverwezen naar de huisarts.

Verliezen
De partij is bang dat het dorp van de drie gemeenten het meest te verliezen heeft. Daarom zijn het de wijken die volgens de Schijndelse partij de ‘macht’ moeten krijgen in de fusiegemeente. Lijsttrekker Laurens van Voorst pleit voor wijk- en dorpsbudgetten, waaruit alle uitgaven van zo’n gebied gedaan moeten worden. Het is de bedoeling dat bewoners kunnen meekijken waaraan het geld besteed wordt en dat zij ook kunnen meedenken over de manier waarop het geld wordt uitgegeven.

Meierijstad