Volledig scherm
Bij De Trouwe Helper werd gedemonstreerd hoe de 18 leden met hun honden trainen in de natuur voor speur- en reddingswerk. © Kay den Teuling

Het groene hart van toekomstige Meierijstad laat zijn kleuren zien

SCHIJNDEL/VEGHEL - Verenigingen en ondernemers in de Vlagheide zetten zondag de deuren open. Onder de noemer 'fiets maar rond' konden fietsers, wandelaars en belangstellenden langs gaan bij een veertien tal ondernemers en verenigingen in het groene hart van de toekomstige Meierijstad.

Het is de eerste keer dat op deze manier een open dag gehouden werd. De mensen konden een kijkje nemen bij hondensportvereniging De Trouwe Helper, waar honden worden opgeleid voor speur- en reddingswerk, maar ook minicamping Favora van Martje en Marien van Roosmalen opende de deuren. De vaste gasten van de camping sloegen samen met de bezoekers van de open dag aan het beeldhouden.

Ook de Eerdse molen draaide haar wieken, terwijl de bezoekers op het terras producten konden eten die gemaakt zijn met het meel van de molen. Bestuurslid van Vereniging Vlagheide en secretaris van Stiching Eerdse Molen, Elize Janssen benadrukt dat de ondernemers binnen de vereniging elkaar proberen te helpen om de Vlagheide nog aantrekkelijker te maken.

Veel fietsers maakten ondanks de regen een rondje door het groene hart van Meierijstad.

Volledig scherm
De zeldzame schapen van Schaapskudde Eerde gaan de hele heide rond, achtervolgd door de hond. © Kay den Teuling

Meierijstad