Volledig scherm
© Thinkstock

Hof wil nog meer onderzoek naar Schijndelse 'bloempotmoord'

* UPDATE 16.33 uur * SCHIJNDEL/DEN BOSCH - De rechtszaak in het hoger beroep tegen een 49-jarige Schijndelaar voor de moord op Hans Cornelissen is woensdagmiddag aangehouden. Het hof wil bij nader inzien toch dat twee nieuwe deskundigen de man onderzoeken. Een verzoek dat eerder door justitie werd gedaan, maar door het hof was afgewezen.

In plaats daarvan deden deskundigen die de Schijndelaar eerder als eens onderzochten nader onderzoek. De zaak wordt vermoedelijk pas in september inhoudelijk behandeld. De beslissing was een grote domper voor de aanwezigen waaronder familie van zowel nabestaanden van de verdachte als Cornelissen. De 49-jarige Schijndelaar werd mei 2015 al door de rechtbank veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor moord. Justitie had 6 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De man belde op 31 juli 's nachts in verwarde toestand aan bij zijn buurman Cornelissen en sloeg hem met een aarden bloempot op zijn hoofd toen hij de deur opende. Daarna mishandelde hij hem zo erg dat hij aan zijn verwondingen bezweek. Later verklaarde hij dat hij dit deed om 'de wereld voor onheil te behoeden'.

Tweets over @FROM:HEikenaar AND #bd AND #bloempotmoord

Meierijstad