Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Robèrt van Lith/BD

Hoger beroep ‘bloempotmoord’ Schijndel is uitgesteld

DEN BOSCH/SCHIJNDEL - Hoger beroep in de rechtszaak rond ‘bloempotmoord’ Schijndel is uitgesteld tot woensdag 9 november. Nabestaanden van Hans Cornelissen uit Schijndel moeten langer wachten op het hoger beroep in de rechtszaak tegen de verdachte Schijndelaar.

Op woensdag 9 november wordt de zaak in hoger beroep behandeld, zo hoorden twee nabestaanden woensdagochtend 3 augustus bij een pro formazitting in het gerechtshof in Den Bosch. Cornelissen werd op 31 juli 2014 vermoord door zijn toen 48-jarige buurman aan de Mozartstraat.

Moord
Cornelissen werd met een bloempot op zijn hoofd geslagen en vervolgens zo ernstig mishandeld dat hij daaraan overleed. De verdachte werd eerder tot acht jaar celstraf veroordeeld door de rechtbank, maar het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep ook tbs met dwangverpleging.

Het hoger beroep stond oorspronkelijk in september gepland, maar dat blijkt niet haalbaar. „Het nieuwe psychologisch onderzoek is nog niet afgerond”, sprak de raadsheer woensdagochtend in een vrijwel lege rechtszaal., waar geen verdachte of advocaat bij aanwezig was. Vandaar dat de zaak nu is verplaatst naar 9 november.

Meierijstad