Volledig scherm
g-Biljarten en g-darten werden in de kantine van Avanti '31 afgewerkt. © Peter De Bruijn

Honderden deelnemers bij tiende Paragames in Schijndel

SCHIJNDEL - Tussen de 300 en 400 mensen met een beperking hebben zondag meegedaan met de tiende editie van de Paragames in Schijndel. De negen sporten zoals g-voetbal, waterbasketbal, rolstoeltennis en g-darten werden op verschillende plekken in Schijndel gehouden.

Vanwege de tiende editie kreeg iedereen na afloop een medaille met een keycord als extra presentje. Er waren volgens voorzitter Leo van Boxel van de stichting Paragames Schijndel iets minder deelnemers dan andere jaren vanwege de Truckrun die zondag ook in en om Schijndel werd gehouden.

Een van de deelnemers aan de Paragames is Juriaan Rijnaars van Sport voor Gehandicapten Den Bosch. Hij ligt in het water bij het waterbasketbaltoernooi in zwembad de Molen Hey. ,,In principe kan iedereen, jong en oud, man, vrouw, beperkt en niet beperkt meedoen met waterbasketbal", aldus Rijnaars. ,,De sport is een kruising tussen korfbal en waterpolo. Er gebeurt meer onder water dan je denkt. Het gaat soms hard, maar als je uit het water komt, ben je weer vrienden."

Uitbreiden

Voorzitter Van Boxtel vindt het belangrijk dat mensen met een beperking aan sport doen en hoopt op uitbreiding. ,,Het raakt me als mensen emotioneel worden als ze aan het eind van de games hun medaille krijgen. Schijndel hoort nu bij Meierijstad. Misschien kunnen we in de toekomst de Paragames uitbreiden en samenwerken met sportverenigingen en instellingen in Sint-Oedenrode en Veghel."

Volledig scherm
De polonaise tijdens de prijsuitreiking © Peter De Bruijn
Volledig scherm
Waterbasketbal was één van de sporten tijdens de Paragames © Peter De Bruijn