Volledig scherm
Ook Vluchtelingenwerk gaf informatie bij de inloopavond in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

Inloopavond over azc Schijndel verloopt gemoedelijk

SCHIJNDEL - Gemoedelijk. Zo kon de inloopavond maandagavond over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum aan de Vlagheide in Schijndel het beste omschreven worden.

De inloopavond had plaats in het gemeentehuis van Schijndel. Mensen die deze avond wilden bezoeken, moesten zich verplicht inschrijven. In totaal kwamen circa 70 mensen. Zij konden vragen stellen aan organisaties als het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), Vluchtelingenwerk, de gemeente of de politie.

MOB-complex
,,De gemeente Schijndel pakt dit goed aan", vond Frans Zegers, voorzitter van de dorpsraad Eerde. Het Schijndelse azc komt mogelijk nabij Eerde op het voormalige MOB-complex. Deze locatie is samen met het voormalige Damianenklooster in Sint-Oedenrode in beeld voor een azc voor 300 asielzoekers.

Eén van deze twee locaties wordt de opvanglocatie voor Meierijstad. Op het MOB-complex was van 2000 tot 2004 ook een azc, toen voor bijna 500 asielzoekers. "Dat is toen goed verlopen", weet Zegers nog.

Neutraal
De dorpsraad staat dit keer 'neutraal' tegen de komst van een azc. "Het enige nadeel vind ik dat Schijndel pas heel laat het moment van deze inloopavond bekend heeft gemaakt. Mogelijk is het daarom nu zo rustig."

Zie bd.nl/vluchtelingen voor meer nieuws en achtergronden over de opvang van vluchtelingen in de regio.

Volledig scherm
De politie was tijdens de inloopavond aanwezig voor het beantwoorden van vragen. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad