Volledig scherm
Famke Janssen, finaliste bij Top Model Europe2018 © J Bosmans

Is de Schijndelse Famke Janssen (21) het mooiste model van Europa?

UPDATESCHIJNDEL - De Schijndelse Famke Janssen (21) is finaliste bij de finale van de 'Top Model Europe 2018' die op 17 februari in Brussel wordt gehouden. Via internet schreef ze zich in en tot haar verbazing werd ze uitgenodigd om auditie te doen. 

Omdat ze voor haar werk als coupeuse bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen werkt en daarvoor in Antwerpen verblijft waar de audities gehouden werden, dacht ze: waarom niet. De ideale maten 60 - 90 - 60 heeft ze niet en ook haar lengte komt niet overeen met de gangbare 1.75 meter. Sterker nog, met haar 1.53 komt ze niet eens in de buurt. Ze noemt zichzelf 'een kleiner formaat' met de juiste maten. ,,De proporties zijn goed verdeeld." 

Er waren zo'n 600 auditanten en daarvan ging 30 procent door naar de halve finale. Ondanks dat ze tijdens die halve finale in Brussel moe en ziek was, is ze een van de 50 deelnemers die deel mag nemen aan de grote finale.

Gekleed

Moesten de auditanten tijdens de halve finale zelf voor kleding zorgen, tijdens de finale worden ze gekleed en worden er geen vragen meer gesteld betreffende karaktereigenschappen. Janssen: ,,Er werd ook gevraagd of ik iets aan mezelf zou willen veranderen. Maar dat wil ik niet, ben tevreden met mezelf." 

Hoewel de finale dichtbij is zegt de Schijndelse totaal niet nerveus te zijn. ,,Ik vind het al heel wat dat ik zo ver ben gekomen. Je hoeft voor de finale niets te doen en je wordt mooi aangekleed. Ik word straks gezien en als er interesse voor me is, hoor ik het wel."

Voor de winnaars staat een fotoshoot in het buitenland op het programma.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement