Volledig scherm
Jan en Riek Vervoort-Huijbers bij het boeket dat ze van de gemeente kregen voor hun 60-jarige huwelijk. © Franka Willems-Netten

Jan en Riek Vervoort uit Zijtaart vieren hun diamanten bruiloft

ZIJTAART - Jan Vervoort en Riek Huijbers kenden elkaar al, maar in de schommel op de Erpse kermis bloeide hun liefde op. Na 8 jaar verkering werd er op 7 augustus 1957 voor de wet getrouwd, waarna op 13 augustus de kerkelijke inzegening volgde door de broer van Jan die pater was. 

Zondag vieren Jan en Riek (88 en 86 jaar) Vervoort-Huijbers hun diamanten feest in een zaal, 60 jaar geleden was dat op stal voor een dubbele bruiloft, want zus Toos trouwde diezelfde dag. 

Jan hield thuis onder meer varkens, werkte bij CAV, Van Thiel en het Militaire complex in Mariahout. Riek zorgde voor hun 6 kinderen. Ze naaide hun kleding en hielp Jan met de beesten. 

Jan zong 62 jaar bij het kerkkoor en was er 22 jaar voorzitter. Hij was hij lid van de fanfare en hield van een potje biljarten. Riek was 12 jaar lid van het Kerkbestuur en lid van de KVO en vindt het heerlijk dat ze nu lekker veel kan lezen. Het bruidspaar is trots op hun 6 kinderen met partners, 15 kleinkinderen en het jonge achterkleinkind.