Volledig scherm
Jetty Eugster. © Albert van den Boomen

Jetty Eugster heeft goede papieren voor Meierijstad

SCHIJNDEL - Jetty Eugster heeft goede papieren om waarnemend burgemeester van Meierijstad te worden. Voor de definitieve post van burgemeester ligt ze achter op De Grote Onbekende.

De vraag was: „Waarom zouden we eigenlijk een profielschets opstellen? We hebben al een goede burgemeester in Schijndel; Jetty Eugster. Zij moet gewoon blijven in Meierijstad.”

Hartenkreet
De hartenkreet in het Brabants Dagblad was begin deze maand afkomstig van Sjaak Pijnenburg, voorzitter van voetbalclub Wijbosch Eerde Combinatie (WEC). In het bewuste verhaal kwamen meerdere sleutelfiguren uit Meierijstad aan het woord over wat er volgens hen in het functieprofiel voor een nieuwe burgemeester zou moeten komen.

Pijnenburg is zeker niet de enige die zo te spreken is over Jetty Eugster (61), sinds april 2011 burgemeester in Schijndel. Maar het is maar de vraag of Pijnenburg zijn zin krijgt en dat Eugster aanblijft als burgemeester in Meierijstad. Wél heeft Eugster goede papieren om waarnemend burgemeester van Meierijstad te worden.

In het Brabants Dagblad, edities Meierij en Veghel-Uden, van woensdag 30 november volgt een analyse over de (waarnemend) burgemeester van Meierijstad. Kijk in het dossier voor het laatste nieuws over Meierijstad.

Meierijstad