Volledig scherm
© Menno Boon

Jeugdbende Schijndel verdacht van reeks mishandelingen en bedreigingen

SCHIJNDEL - De mishandeling van de Schijndelse jongen Brandon (17) staat niet op zichzelf, zo meldt de politie dinsdag in een persbericht. De bewuste groep jongeren zorgt volgens de politie al langer voor problemen.

,,Daarbij zou sprake zijn van een reeks vernielingen, mishandelingen en bedreigingen", aldus het persbericht. De politie zegt samen met de gemeente Schijndel een goed beeld van de groep te hebben. De jeugdgroep staat bekend als 'Vito Clan'.

De politie bekijkt nu of leden van de groep daadwerkelijk kunnen worden gelinkt aan strafbare feiten. Er wordt onder meer met getuigen gesproken. De politie heeft nog niemand aangehouden. De 'Vito Clan' kwam afgelopen week in het nieuws vanwege de mishandeling van de 17-jarige Brandon. Hij werd zaterdagavond laat door jongeren geslagen bij een snackbar aan de Hertog Jan II-laan in Schijndel.

Confrontatie
De politie kreeg ook signalen dat andere jongeren de confrontatie zouden willen zoeken met leden van de groep. ,,De politie legt contact met de betrokkenen en hun ouders om dit te voorkomen", aldus het persbericht van de politie. Maandagavond was het al raak toen een groep jongeren ene Danny uit Schijndel thuis opzocht. Deze Danny beweert een oud-lid te zijn van de 'Vito Clan'.

Burgemeester Jetty Eugster van Schijndel laat via een persbericht weten vertrouwen te hebben in het optreden van de politie. ,,Ik ben niet gediend van dit soort gedrag", aldus Eugster.

Meierijstad