Volledig scherm
Burgemeester Pieter Verhoeve. © Rianne den Balvert

Jonge burgemeester brengt lesbezoek aan Elde College Schijndel

SCHIJNDEL - Pieter Verhoeve, burgemeester van Oudewater, brengt op 17 november een lesbezoek aan leerlingen uit havo 5 en vwo 6 van het Elde College in Schijndel.

Verhoeve was ooit docent geschiedenis, voor hij in de politiek belandde. Het doel van zijn bezoek aan het Elde College is om de leerlingen op een aansprekende manier te vertellen over de vaderlandse geschiedenis, bijvoorbeeld de Nederlandse opstand die plaats had in de zestiende en zeventiende eeuw. 

Ook gaat hij met de eindexamenleerlingen het gesprek aan over het huidige politieke landschap en het functioneren daarvan.

Michelle Gimbrère is docent geschiedenis aan het Elde College in Schijndel en is erg blij met Verhoeve voor de gastlessen. ,,Pieter is een inspirerend persoon die graag met jongeren in gesprek gaat. Hij wil hen meegeven wat er allemaal speelt en welke invloed een individu kan hebben op de samenleving."

Informatieavonden

Leerlingen van groep 7 en 8 zijn op dinsdagavond 21 en 28 november samen met hun ouders welkom op de informatieavonden van het Elde College. Ouders krijgen voorlichting over het voortgezet onderwijs en het Elde College.

Voor leerlingen van groep 7 en 8 is er een leerlingenprogramma opgezet waar zij op een leuke manier kennismaken met het Elde College.

Beide avonden hebben een identieke indeling. De start is om 18.30 uur en de deuren sluiten om 20.30 uur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement