Volledig scherm
Bart Krijnen (links) en Theo van Eeuwijk hebben samen een cabaretvoorsteling. © Sandra Peerenboom

Kersvers theaterduo debuteert met show met een diepere boodschap over tolerantie

UDEN/SCHIJNDEL/VELDDRIEL - Udenaar Bart Krijnen en Schijndelaar Theo van Eeuwijk zijn volop aan het try-outen met hun eerste theatershow 'Blijf wie je wil zijn' over tolerantie. Ze willen in heel Nederland op de bühne staan en gaan naar zorginstellingen om voor ouderen te spelen.

Van Eeuwijk: ,,We hebben zoveel toekomstplannen. We willen langs theaterdirecteuren in het hele land gaan en ze overtuigen van onze voorstelling. De ander in zijn waarde laten en niet veroordelen, daar gaat de show over. We hebben try-outs gedaan in Naat Piek in Uden en in Volkel bij verzorgingshuis Sint Anthonius van Brabant Zorg en kregen positieve reacties.

Het koppel ontmoette elkaar twee jaar geleden bij de lokale omroep in Uden. Van Eeuwijk: ,,We vullen elkaar goed aan, Bart is geweldig met teksten en ik componeer." Krijnen bevestigt: ,,Theo's muzikaliteit is fantastisch, hij heeft een goed gehoor en kan improviseren."

Krijnen zingt in de voorstelling een lied op muziek van ABBA over het overlijden van zijn vader: ,,Het verhaal van een vriendin die haar man verloor, rakelde bij mij de pijn op van het verliezen van mijn vader. Midden in de nacht stond ik op en begon te schrijven. Daar is 'Dat jij er niet meer bent' uit voortgekomen. Toen ik het beluisterde moest ik janken. 'Verrek, ik heb het helemaal niet verwerkt', dacht ik."

Op het podium

Op 25 november beklimt Van Eeuwijk met zijn kompaan het podium van het dorpshuis in zijn geboortedorp Velddriel.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement