Volledig scherm
Met deze grote limousine werd burgemeester Jetty Eugster opgehaald om de verkeersdag in Schijndel te openen. © Robèrt van Lith/BD

Kinderen Schijndel spelen brandweerman op verkeersdag

SCHIJNDEL - Wie wil er nou niet een keer brandweerman spelen? Kinderen van de basisscholen De Beemd en De Kring in Schijndel kregen woensdag de kans tijdens een groots opgezette verkeersdag.

Op het terrein van cultureel centrum 't Spectrum stonden voor de kinderen onder meer een brandweerwagen, een vrachtwagen van de Dakar Rally, een grote limousine, een lesauto en een ANWB-auto opgesteld.

Dode hoek
​En of het nog niet genoeg was, was ook de Mobiele Eenheid van de partij en konden de kinderen een verkeersganzenbordspel spelen. ,,We hebben ook nog een 'dode hoek'-les geregeld bij een vrachtwagen en kinderen kunnen zien wat een blindengeleidehond doet", zegt Ingrid van der Zanden, verkeersouder op De Beemd. ,,Vandaag zijn maar liefst 50 hulpouders actief hier."

De kleuters bleven op het terrein van de school, de groepen 3 tot en met 8 gingen naar 't Spectrum. In totaal kregen ruim 450 kinderen van het Educatief Basiscentrum (EBC) Icarus verkeerslessen. Van der Zanden: ,,We zijn in oktober al gestart met de voorbereidingen, we dachten het maar een keer groots aan te pakken." Dat was zeker gelukt, zo kon iedereen waarnemen.

Volledig scherm
Een vrachtwagen van de Dakar Rally werd ook ingezet bij de verkeersdag in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD
Volledig scherm
Kinderen konden leren blussen bij de brandweer in Schijndel. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad