Volledig scherm
Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. © Kanselarij der Nederlandse Orden

Koninklijke onderscheiding voor Schijndelaar Anton Schellekens

SCHIJNDEL - Schijndelaar Anton Schellekens (66) heeft een Koninklijke onderscheiding gekregen. Hij is Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Beschrijving bijzondere verdiensten:

1976 – heden:

Vrijwilliger bij en penningmeester/vicevoorzitter (1982-2007) en voorzitter (2007-heden) van de EHBO-vereniging Schijndel. Hij coördineert de vrijwilligers, schrijft artikelen voor de krant en website en onderhoudt het contact met externe partners. Daarnaast fungeert hij als hulpverlener tijdens evenementen. Hij ontving de Bondsinsigne zilver en goud en het Bondskruis 1e, 2e en 3e klasse.

2004 – 2008:

Vrijwilliger bij de lunchroom Broodje Apart. De lunchroom is een leerwerkbedrijf waar twintig mensen met een functie-beperking/arbeidshandicap en een grote afstand tot de arbeidsmarkt, worden begeleid en opgeleid. Schellekens ondersteunde en begeleidde de werknemers en hielp bij het aansturen van de medewerkers.

Schellekens stelt met deze vele vrijwilligerswerkzaamheden op onbaatzuchtige wijze zijn organisatietalent ten dienste voor de samenleving en maakt zich daarmee op karaktervolle wijze verdienstelijk.

Meierijstad