Volledig scherm
© Thinkstock

Korten op huishoudelijke hulp in Schijndel onrechtmatig

SCHIJNDEL - Hart voor Schijndel (HvS) en de SP in Schijndel willen dat wethouder Eus Witlox de bezuiniging op de uren voor huishoudelijke hulp, die eind 2014 in ging, alsnog terugdraait. SP en HvS nemen het de wethouder kwalijk dat hij niks doet met de landelijke uitspraak van de CRvB van juni. Toen werd duidelijk dat collectief bezuinigen op de huishoudelijke hulp niet mag en daarmee onrechtmatig is.

In Schijndel moet daarom de bezuiniging van weleer worden teruggedraaid, zo ijveren al langere tijd de Schijndelse partijen. „Het gedrag van de wethouder getuigt van gemakzucht en weinig betrokkenheid bij de, doorgaans zeer kwetsbare, cliënten”, zegt Laurens van Voorst van HvS.

Benadeeld
De partij deed onlangs een oproep aan Schijndelaren die gekort zijn op de uren voor huishoudelijke hulp om zich te melden. Inmiddels zijn zo’n veertig reacties binnen en heeft Laurens van Voorst van HvS er vijftien zelf bezocht. Alle mensen bij wie op de uren voor huishoudelijke hulp is bezuinigd, voelen zich benadeeld.

Wethouder Witlox zei in de gemeenteraadsvergadering van 19 juli dat tien Brabantse gemeenten gaan bekijken hoe er moet worden omgesprongen met de WMO-gelden voor huishoudelijke hulp die eind 2014 zijn afgeslankt. Hij gaf eerder al aan dat het vaststellen van de uren tegenwoordig wel goed gebeurt.

Meierijstad