Prins Thom Dissel spreekt begin jaren zeventig zijn Dungens gevolg toe. Dissel is mede-oprichter van Krantentrofee Noord-Brabant.
Volledig scherm
Prins Thom Dissel spreekt begin jaren zeventig zijn Dungens gevolg toe. Dissel is mede-oprichter van Krantentrofee Noord-Brabant. © BD

Krantentrofee Noord-Brabant houdt het voor gezien

SCHIJNDEL - De stichting Krantenwisseltrofee Noord-Brabant houdt het voor gezien. Na 44 jaar komt er geen prijs meer voor de beste carnavalskrant.

De laatste prijzen van de Krantenwisseltrofee Noord-Brabant werden vorig jaar uitgereikt. Dit jaar heeft de stichting zichzelf opgeheven. ,,We hadden onze doelen bereikt”, zegt Schijndelaar Harrie van Herpen, die de laatste zes jaar voorzitter van de stichting was. ,,De belangrijkste doelen waren om de makers van carnavalskranten in het zonnetje te zetten én om van elkaar te leren. In beide zijn we geslaagd.”

Quote

De carnavals­kran­ten in Brabant zijn echt geen flutkrant­jes

Thom Dissel , Krantenwisseltrofee Noord-Brabant

Thom Dissel is het daar helemaal mee eens. ,,De carnavalskranten in Brabant zijn echt geen flutkrantjes”, zegt Dissel, bestuurslid én mede-oprichter van de stichting Krantenwisseltrofee Noord-Brabant. Dissel regeerde in 1974 als de ‘buitenlandse’ Prins Krabber de Vierde over Krabberdonk (Den Dungen) en vond dat al die makers van de carnavalskrantjes, -buukskes en - bloaikes meer aandacht verdienden. Samen met enkele andere carnavalscoryfeeën uit Den Dungen startte hij met de Krantenwisseltrofee. Nu is het evenement dus voltooid verleden tijd.