Volledig scherm
Het natuurgebied Smaldonk in Schijndel herbergt veel vondsten uit de Steentijd. © roy lazet

Kring Schijndel wandelt door Steentijd

SCHIJNDEL - Schijndel sluit aan bij de Nationale Archeologiedagen. De Heemkundekring Schijndel geeft zaterdag een rondwandeling door natuurgebied Smaldonk. 

Het gaat om een wandeling van twee uur vanaf cultureel centrum 't Spectrum aan de Steeg. Deze start zaterdag 14 oktober om 10.00 uur. ,,We lopen door de vroege historie en laten onderweg vuurstenen werktuigen zien die in de Steentijd werden gebruikt", licht amateurarcheoloog Gerard van Kaathoven toe. Hij geeft samen met collega-amateurarcheoloog Ruud Hemelaar de rondleiding. 

In deze regio nemen ook Boxtel en Veghel deel aan de Nationale Archeologiedagen. In de bibliotheek van Veghel is een presentatie van allerlei vondsten uit Veghel vanaf de Steentijd. Mogelijk zijn ook archeologische resten te zien die naar boven komen bij de herinrichting van de Markt. 

En in het Oertijdmuseum Boxtel is zondag 15 oktober de opening van de Archeo Hotspot. Dat gebeurt zondag van 10.00 tot 17.00 uur in het museum aan de Bosscheweg 80 in Boxtel. Er zijn die dag ook demonstraties 'bewerken van vuurstenen gereedschappen'. Verder zijn er activiteiten in onder meer Eindhoven, Sint-Oedenrode, Deurne, Lieshout en Reusel. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Meierij