Volledig scherm
Marike de Kroon (rechts) en Anne-Marie Cornelissen verkassen beelden uit het gemeentehuis van Schijndel naar het Heestershuis. © Robèrt van Lith/BD

Kunst Schijndel is alvast naar Heestershuis

SCHIJNDEL - De kunstcollectie van de gemeente Schijndel verhuist alvast naar museum Jan Heestershuis.

Het is een grappig gezicht. Met beelden van het kunstwerk Marcel, Maurice, Modest & Theo lopen Marike de Kroon en Anne-Marie Cornelissen van het Schijndelse museum Jan Heestershuis donderdag het gemeentehuis uit.

Uitbreiding
„We doen het legaal hoor”, zegt conservator De Kroon met een glimlach. „We brengen het alvast naar het Jan Heestershuis. Daar wordt 23 oktober de expositie Uit het gemeentehuis geopend.” De Kroon en Cornelissen hopen dat de Schijndelse kunstcollectie straks permanent in het Heestershuis komt. Het gemeentehuis sluit komend jaar immers de deuren na de start van Meierijstad.

Ook het college van B en W stelt voor om de kunstcollectie naar het Heestershuis te verkassen. Hiervoor is wel een uitbreiding van het museum nodig. Burgemeester Jetty Eugster opent de expositie Uit het gemeentehuis op 23 oktober in het Jan Heestershuis. De expositie duurt tot 8 januari 2017.

Meierijstad