Volledig scherm
‘Het probleem achter de bergen’, olieverf op doek van Jos van der Sommen uit 2007.

Kunstenaar Van der Sommen opent op 28 oktober expositie in Schijndel

SCHIJNDEL - De Eindhovense kunstenaar Jos van der Sommen opent op 28 oktober om 16.00 uur zijn tentoonstelling 'Het Verlangen vanuit de Stad.' De expositie is te zien op de eerste verdieping van het Cultureel Centrum 't Spectrum in Schijndel.

Van der Sommen transformeert de wereld om hem heen tot een fantasiewereld door er verschillende elementen aan toe te voegen. Hij maakt de kijker deel van zijn eigen fascinatie. 

De surrealistische kunstenaar laat zijn werk er realistisch uit zien. Pas als de toeschouwer de vervreemding herkent, wordt het werk surrealistisch. Van der Sommen plaatst herkenbare figuren vaak in een opmerkelijke, surrealistische setting.

De tentoonstelling is te zien tot en met 30 december 2017. 

  1. Schijndelse vereniging Tutta La Forza gaat uitdagingen niet uit de weg
    PREMIUM

    Schijndel­se vereniging Tutta La Forza gaat uitdagin­gen niet uit de weg

    SCHIJNDEL - Bohemian Rhapsody uitgevoerd met accordeons. Zondagmiddag waagde de Schijndelse accordeonvereniging Tutta La Forza zich er voor het eerst in het openbaar aan tijdens het goedbezochte jaarlijkse concert in De Vink in Schijndel. Het was een succes. „Wat is het toch heerlijk als het goed gaat”, vond de glunderende dirigent Marianne van Eeten. „Mijn complimenten voor jullie, orkestleden.”

Meierijstad