Volledig scherm
Het bestuurscentrum van Meierijstad in Sint-Oedenrode staat voor een groot deel leeg. Ook dit gebouw hoort bij het vastgoed van Meierijstad. © Robert Van Lith

Lange-termijn-bril is nodig voor vastgoed in Meierijstad

SINT-OEDENRODE - Meierijstad gaat beter sturen op haar eigen vastgoed. Veel gemeenten gaan Meierijstad op dat gebied volgen, verwacht voorzitter John Verhoeven van de Rekenkamercommissie.  

Volledig scherm
John Verhoeven, voorzitter van de Rekenkamercommissie Meierijstad. © Robèrt van Lith/BD

Hoe hij zou omgaan met het bestuurscentrum van Meierijstad in Sint-Oedenrode, dat nu voor een groot deel leeg staat? ,,Met  deze aanbevelingen in handen kan Meierijstad daar goed mee aan de slag", antwoordt John Verhoeven, voorzitter van de Rekenkamercommissie Meierijstad. Dit adviesorgaan bracht al het maatschappelijk vastgoed in de fusiegemeente in kaart. En adviseerde hoe de gemeente beter om kan gaan met de 111 gebouwen voor onderwijs, sport, cultuur en welzijn. ,,De gemeenteraad kon onvoldoende sturen op vastgoed. Als politiek moet je veel meer met een lange-termijn-bril kijken naar maatschappelijk vastgoed." 

De aanbevelingen over vastgoed staan donderdagavond 1 februari op de agenda van de raadscommissie en 8 februari neemt de raad een besluit hierover. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement