Volledig scherm
Cor van der Burgt (69) en Ad Spierings (75) hebben beide een koninklijke onderscheiding ontvangen. © Jan Zandee

Leden voetbalclub Wijbosch krijgen lintje

WIJBOSCH - Ad Spierings (75) en Cor van der Burgt (69) zijn allebei 25 jaar lang bestuurslid geweest bij voetbalclub Wijbosch Eerde Combinatie (WEC). En allebei voetbalden ze hun in hun jonge jaren in de selectie van WEC en allebei zijn ze nu lid van de Opa-werkgroep bij de club.

Voor hun verdiensten voor de club werden ze vrijdagavond door burgemeester Jetty Eugster van Schijndel onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. „Ad was jarenlang wedstrijdsecretaris en is al jaren scheidsrechter en leidt nieuwe scheidsrechters op”, vertelde voorzitter Sjaak Pijnenburg van WEC. „Ad fluit nog steeds wedstrijden. Hij is 75 maar heeft een conditie als een paard”, zei Pijnenburg.

Opa-werkploeg
Cor van der Burgt is onder meer jeugdtrainer, aanspreekpunt voor de leden in Eerde en gastheer tijdens wedstrijden. Tevens verzorgt hij de materialen. „Hij heeft tot z’n 65ste actief gevoetbald en traint nog steeds mee bij de lagere elftallen”, aldus Pijnenburg. „Samen met Ad zit hij in de Opa-werkploeg die alles op orde maakt.”

Meierijstad